بسم الله الرحمن الرحيم انا النهاردة هعملكو مكرونة بالباشاميل على طريقتى الخاصة بس محدش يقولى قديمة وعرفنها وهات غبرها الحاجات اللى تحبط دى يالا نبدا يا شباب ويا بنات
.
.
.
.
.
.
.
.
.
المقادير :
( مكرونة بن مسلوقة , صوص البشاميل
(2مرقة دجاج , 3كوب دقيق , 1 لتر لبن , 1حبة جوزة
الطيبة , مادة دهنية , توابل ) , لحمة مفرومة (ثوم
,بصل ,كرفس ,كرات مفروم ,توابل,مادة دهنية,1علبة سويت كورن حسب الرغبة
,2حبة طماطم مفرومة,2 معلقة صلصة بورية ) , جبنة موزوريلا مبشورة , بقسماط ناعم )
ودى طبعا صورة للمقادير
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
ودى طريقة عمل اللحمة يالا تابعوا معايا خطوة خطوة
نجيب حلة ونحط فيها المادة الدهنية وبعدين نحط البصل
والكرفس والكرات وحبة جوزة الطيبة
وبعدين نحط اللحمة ونقلب كويس لحد ماتاخد اللون البنى
زى ماهو فى الصورة كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين نحط السويت كورن والطماطم المفرومة و2معلقة صلصة
بورية
ونسبها على النار لمدة دقيقتين وبعدين نحطها فى طبق زى ئلى موجود فالصورة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبكدة نكون عصجنا اللحمة
يالا نخش عالباشاميل ......... يالا ..............
نجيب حلة ونحط فيها اللبن والدقيق مع بعض
وبعدين نحطها على النار ونضربها كويس بالمضرب السلك علشان متخرزش منك
وبعد مايسخن نحط المادة الدهنية ومكعب الدجاج والتوابل ئلى تحبها وتقلب
كوبس
ونسبها على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر لحد ماتبقى
زى ئلى انا عملتها كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين نرفعها من على النار .................
دلوقتى بعد عندنا اللحمة جاهزة والباشاميل جاهز مش فاضل غير التطبيف عملى
نجيب المكرونة المسلوقة ونحطها فى طبق واسع وعميق ونحط
عليها نصف كمية الباشاميل ئلى عندنا وممكن نحط حبة حبنة موزوريلا ونقلبهم
كويس اوى اوى اوى زى كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين نجيب صنية وندهنا مادة دهنية ونغطيها بالبقسماط
منسبش حاجة منها
وبعدين نحط طبقة مكرونة زى كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين طبقة من اللحمة المفرومة
وبعدين طبقة مكرونة
ونغطيها كويس اوى اوى اوى زى ماانا ما عملت كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين نحط صوص الباشاميل ونغطيها كويس
وبعدين نحط الجبنة الموزوريلا عليهازى ئلى فى الصورة كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين نحطها فى الفرن لمدة 30دقيقة على درجة 130
وبعدين نفتح مروحة الفرن لمدة 10 الى 15 دقيقة على درجة 135 لحد ماتحمر
وتبقى زى كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين نطلعا ونسبها تبرد وبعدين نقطعا زى كدة
| نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
وبعدين بالهنا
والشفا